Utveckla dina egna prestationer

Det är inte ovanligt att känna sig stressad eller att ha ångest över att prestera bra. Det ligger i människans natur att vilja vara den bästa versionen av sig själv och därmed är det vanligt att vilja prestera och göra bra ifrån sig. Men ibland kan det vara mycket som händer på samma gång och vägen mot perfektion blir lätt rörig och mödosam. För visst är det svårt att ge 100% inom olika områden på samma gång? Genom att lära dig hur du ska planera och prioritera för att prestera maximalt och i nyttig mängd kan du effektivisera dina personliga framgångar.

Stress, ångest och dess påverkan på kroppen

utveckla egna prestationer

När vi inte mår bra påverkas vanligtvis både den mentala och fysiska delen av kroppen. Detta bör ju i regel inte anses som något konstigt då vårt psyke är minutiöst synkat med vår fysiska kropp. Hela kroppen påverkas av de känslor vi känner och utefter på vilket sätt vi behandlar vår egen kropp. Idag stiger siffran med rapporter om stress och prestationsångest, allra helst bland barn och ungdomar. Detta är en oroväckande kurva då fysiskt men framförallt psykiskt välmående i allmänhet har blivit allt vanligare bland ungdomar som går i skolan. Men rapporterna är även många bland vuxna. Vare sig det gäller läxor, arbetsuppgifter, möten, träning, familjen eller matlagning är stress och prestationsångest vanligt. Då man vill göra sitt bästa inom så många områden som möjligt sätter man ofta orealistiska mål gentemot sig själv och ibland utan att ens inse det. Om stressen och prestationsångesten inte behandlas i tid kan symptomen utvecklas ytterligare och bidra till ännu värre symptom. Därför är det viktigt att reda ut det hela och se till att prioritera på ett realistiskt sett.

Prestera maximalt men fortfarande rimligt

Om du känner dig stressad och har prestationsångest bör du givetvis se till de yttre faktorerna – ibland går det inte att lösa ett problem genom att ändra sin egen syn på det. Men ibland kan det faktiskt vara förvånansvärt enkelt att förenkla en situation genom att omvärdera den i sina tankar. Det är fullt möjligt att prestera maximalt men inom rimliga gränser. Det är inte bra att köra dig själv i botten hela tiden men utmaningar är också nyttiga. Genom att lära dig själv detta kommer din vardag och allmänna självbild att förbättras.

Lär dig själv

Är du intresserad av att lära dig mer om detta? På internet finns det mesta och även kurser inom just detta ämne. Enkelt, smidigt och gratis kan du utbilda dig själv för att nå dina mål utan att behöva må dåligt och vara stressad på vägen.